Askarruttaako jokin?

Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Etsitkö vastausta johonkin tiettyyn kysymykseen? Lue alta meiltä useimmin. kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset. Jos et löydä vastausta pohtimaasi kysymykseen, lähetäthän meille viestin, niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

Pariterapiaan kannattaa hakeutua mahdollisimman ajoissa. Käsillä ei välttämättä tarvitse olla akuutti kriisi, mutta myös kriisin aikana terapiaan voi tulla. Jos huomaa itsessään tyytymättömyyttä tai puolisolle tuntuu olevan vaikea kertoa tunteistaan, toiveistaan tai tarpeistaan, voi hyvinkin olla aika lähteä kokeilemaan, olisiko terapiasta apua. Joskus pariskunta voi kokea, että kaikki on periaatteessa hyvin, mutta jokin taustalla hiertää silti. Tällöinkin asiaa voi turvallisesti tutkia terapeutin johdolla.

Pariterapiaan tullaan yhdessä puolison kanssa. Joskus voi olla tarpeellista, että toinen tai molemmat puolisot käyvät samaan aikaan omaa terapiaprosessiaan läpi, jolloin asiasta sovitaan yhdessä. Pariterapiaa tehdään vain silloin, kun molemmat osapuolet ovat paikalla.

Terapeuttia etsiessä kannattaa tavata useampi ammattilainen, jos se suinkin on mahdollista. Tällöin valintaa ohjaa oma tunne siitä, kenen kanssa tuntuu turvallisimmalta ja luonnollisimmalta aloittaa tapaamiset.

Jos toivot, että me autamme terapeutin etsimisessä, ota yhteyttä, niin puhutaan asiasta enemmän.

Pariterapiakeskuksen hinnasto löytyy nettisivujen valikosta kohdasta hinnasto. Terapia on hinnoiteltu sen keston ja tapaamiskertojen perusteella.

Terapiaa jatketaan sen mukaan, mitä pariskunnan kanssa sovitaan. Joskus käynti voi olla jopa vain kertaluontoinen, mutta yleensä prosessi kestää 3-12 käyntikertaa.

Pariterapiaan voi ja kannattaa tulla, vaikka eropäätös olisi jo tehty. Terapiaprosessi voi auttaa pariskuntaa mahdollisimman hyvään eroon ja sitä kautta jatkamaan elämäänsä.

Pariterapiaan voi tulla, vaikka ei olisi avioliitossa.

Pääsääntöisesti pariterapiaan ei oteta lapsia mukaan. Jos kyse on aivan pienestä vauvasta, voi asiasta toki keskustella terapeutin kanssa ja sopia yhteiset käytännöt. Joskus voidaan päättää pitää perheistunto, johon tuodaan myös lapset mukaan. Tällöin kuitenkin rajataan keskustelun teemat lasten ikätasoon sopiviksi.

Pariterapiassa hoidetaan parisuhdetta, ei mielenterveysongelmia. Mielenterveysongelmien hoitamiseen on saatavissa muuta apua, kuten yksilöpsykoterapia.

Ei. Missään terapiassa ei anneta diagnooseja, sillä diagnoosit asettaa aina lääkäri omalla vastaanotollaan.

Pariterapiassa pysytellään niissä teemoissa, mitkä asiakkaat valitsevat. Joskus on hyvä tutkia menneisyyttä, jotta osataan ratkoa nykyhetken ristiriitoja ja rakentaa parempaa tulevaisuutta. Pariterapia ei ole kuitenkaan ”oikeusistunto”, jossa joku olisi syytetyn penkillä. Terapeutti huolehtii siitä, että kumpikin osapuoli tulee istunnossa kuulluksi.

Usein toinen osapuoli kokee terapian mielekkäämmäksi ja on halukkaampi aloittamaan prosessin. Tämä ei ole este pariterapian alkamiselle, kunhan valinta on henkilön itsensä.

Copyright © {2020} Terapiakeskus Korsi Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.